woensdag 30 maart 2011

INLEIDING

Ter inleiding van deze blog zal ik even proberen uit te leggen waarom ik deze blog gestart ben. In 1992 werd ik geconfronteerd met een progressieve nierziekte met als vooruitzicht dialyse en/of een niertransplantatie.
Inmiddels ben ik getransplanteerd. Ik heb een nier van mijn vader mogen ontvangen in juli 2008. Het eerste jaar na transplantatie was moeizaam, maar nu gaat het heel goed. Omdat het een pre-emptieve transplantatie was, heb ik dialyse over kunnen slaan. In oktober 2010 ben ik gestart met het schrijven van blogs voor NierNieuws ( http://www.niernieuws.nl/?blogger=14&cat=107 ) over mijn leven met een donornier. Om persoonlijke redenen ben ik daar bij NierNieuws onlangs mee gestopt, maar ik vind het zo leuk om te doen, dat ik heb besloten om deze activiteit voor mezelf voort te zetten. Waarbij ik nu niet afhankelijk ben van anderen en m'n eigen creativiteit en vormgeving wat meer kwijt kan.
Ik zal schrijven over alles waar ik tegenaan loop of gelopen ben tijdens mijn leven met een nierziekte en zal gaandeweg de blogs ook aangeven waarom het in mijn geval “Nierpatiënt voor het leven” is.
Ik zit qua schrijven vol met ideeën en ben ook bezig met een boek over dit onderwerp, daarnaast heb ik legio ideeën voor meer projecten op het gebied van schrijven. Ben je geïnteresseerd in de blogs, ga mij dan maar lekker volgen!! Veel leesplezier en ik zou het leuk vinden als je een blog gelezen hebt, je er ook een reactie bij zou willen plaatsen, zodat er misschien een leuke en/of interessante discussie kan ontstaan........

Linda
Geen opmerkingen:

Een reactie posten